Αλλαγές στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης από το 2017 - ΔΕΙΤΕ το Νομοσχέδιο ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

loading...
Η επέκταση του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) σε όλους τους δήμους της χώρας θεσμοθετείται και επίσημα με το ν/σ για τον «Εθνικό Μηχανισμό Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εφαρμοστικές Διατάξεις του ν. 4387/2016 (Α’ 85)», του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή.
Παράλληλα, με το άρθρο 22 του νομοσχεδίου γίνονται τροποποιήσεις στο ΚΕΑ που αφορούν:
-Την ένταξη στο πολυπρόσωπο νοικοκυριό που ωφελείται από το πρόγραμμα και των ενήλικων τέκνων έως 25 ετών που φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές ή σχολεία, ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής τους
-Την έννοια του εγγυημένου ποσού, στο οποίο υπολογίζεται και η καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης του ΚΕΑ στο κάθε νοικοκυριό
-Τον περιορισμό των κατηγοριών των δικαιούχων του ΚΕΑ που χαρακτηρίζονται ως μη δυνάμενοι να εργαστούν, με κατάργηση της περίπτωσης για όσους υπηρετούν τη θητεία τους.
Επιπλέον, με το ίδιο άρθρο καθορίζονται και οι αρμόδιες υπηρεσίες για την υλοποίηση του ΚΕΑ, ενώ προβλέπονται και ποινικές κυρώσεις σε βάρος όσων δηλώνουν ψευδή στοιχεία η ή αποκρύπτουν αληθινά κατά την ένταξή τους στο πρόγραμμα.
                                ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 
                          ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 
                                       πηγη
loading...
Share on Google Plus

About george makis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου