ΣΟΚ με τους δασικούς χάρτες…Χαράτσι 3.600 ευρώ για όσους ιδιοκτήτες έχουν ενστάσεις

loading...
Χάος και τεράστια αναστάτωση έχει προκληθεί στους ιδιοκτήτες αγροτικής γης με την ανάρτηση των δασικών χαρτών όπου εμφανίζονται ως «δασικές», αγροτικές εκτάσεις ή εκτάσεις με κατοικίες.
Όσοι ιδιοκτήτες έχουν ενστάσεις υποχρεώνονται να πληρώσουν «χαράτσι» που φτάνει και τα 3.600 ευρώ για να υποβάλουν τις αντιρρήσεις τους. Το θέμα έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση και αντίδραση με τους περιφερειάρχες Πελοποννήσου και Ηπείρου να ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού για να ανασταλεί η διαδικασία.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν διαπιστώνονται τεράστια λάθη. Στον Πύργο Ηλείας εμφανίζονται αναδασωτέα ακόμη και κτήματα με κατοικίες, ευρύτερα στην Ηλεία αγροτεμάχια εμφανίζονται ως δασικά, ενώ στην Μεσσηνία «εξαφανίζονται» σπίτια και περιουσίες με καλλιεργούμενες αγροτικές εκτάσεις σε όλους τους Δήμους. Επιπλέον προβλήματα που υπάρχουν με τον χαρακτηρισμό ως δασικών, εκτάσεων του Αγροκτήματος Κουκλιών στον οποίο έγινε αναδασμός και της Αμπελουργικής Ζώνης Ζίτσας, που άλλοτε καλλιεργούνταν και σήμερα δεν επιτρέπεται η εκ νέου καλλιέργειά τους.
Περιφερειάρχης Ηπείρου
Την άμεση διακοπή της ανάρτησης των δασικών χαρτών ζητά, με έγγραφό του, προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και στο Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, κάνοντας λόγο για προβλήματα που θα προκύψουν από τον χαρακτηρισμό ιδιωτικών εκτάσεων, ως δασών ή δασικών, που κατά τεκμήριο θα περιέλθουν στη συνέχεια στο Δημόσιο.
                                      πηγη

loading...
Share on Google Plus

About george makis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου