Καμμένος: Η Γερμανία φέρεται σαν τον νταβατζή των ελληνικών ταινιών του '50 -Ζητά συνέχεια παραπάνω

loading...
Σφοδρή επίθεση στη Γερμανία έκανε ο Πάνος Καμμένος, παρομοιάζοντάς την με τον «νταβατζή των ελληνικών ταινιών του '50», επειδή διατυπώνει διαρκώς νέες απαιτήσεις.
«Η κυβέρνηση εφάρμοσε τα μέτρα που συμφώνησε τον Ιούλιο του 2015 και τα εφάρμοσε επιτυχώς. Το 2016 έκλεισε με ένα πλεόνασμα πέραν του προσδοκώμενου. Από την άλλη έχουμε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας που δεν δέχεται για πολιτικούς λόγους, λόγω των εκλογών στη Γερμανία, να εφαρμόσει αυτά που συμφώνησε ο ίδιος. Απ' τη μία το ΔΝΤ λέει ότι πρόγραμμα δεν βγαίνει και πρέπει να κουρευτεί το χρέος και απ' την άλλη η Ευρώπη λέει ότι ενώ ακολουθήσαμε το πρόγραμμα, δεν ακολουθεί τα συμφωνημένα. Πρέπει μεταξύ τους να συμφωνήσει τι θα γίνει», είπε ο υπουργός Αμυνας στον ΣΚΑΪ.
«Εμείς απαντάμε ότι αυτά που συμφωνήσαμε τα κάναμε πράξη. Το αποδεικνύουν τα αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας. Ο ελληνικός λαός παραπάνω μέτρα δεν αντέχει και δεν πρόκειται να πάρουμε», πρόσθεσε, ενώ σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση θα πάει νέα μέτρα στη Βουλή, απάντησε: «Δεν πρόκειται... εμείς δεν πρόκειται να πάρουμε μέτρα περαιτέρω μειώσεως συντάξεων και μισθών. Αυτά που ζητούν, να νομοθετήσουμε για το 2019 και το 2018, είναι αντίθετα με το ευρωπαϊκό δίκαιο. Αυτά που ακούγονται είναι παράλογα. Πρέπει να πάρει θέση η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης», ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ, ότι με τη συγχώνευσή της με τη «Δράση» λέει ουσιαστικά ότι πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα με περικοπή συντάξεων.
«Είναι παλαβά πράγματα αυτά που ακούγονται για μείωση αφορολόγητου ή για κόψιμο συντάξεων.  Δεν είναι δυνατόν να φορολογήσουμε κάποιον που παίρνει 150 ευρώ τον μήνα και είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτή είναι η στιγμή η Ευρώπη να αποφασίσει: 'Η θα ακολουθήσει αυτά που συμφώνησε ή αν θέλουν οι Γερμανοί να τινάξουν την Ευρώπη στον αέρα, ας την τινάξουν», τόνισε ο κ. Καμμένος.
«Αν θέλουν να φέρονται με τον τρόπο που θυμίζει ελληνικές ταινίες του '50, με τον νταβατζή να ζητάει κάθε μέρα και παραπάνω, ας συνεχίζουν να το το κάνουν και να τινάξουν την Ευρώπη στον αέρα. Θα μείνουμε συνεπείς στις υποχρεώσεις και το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, αλλά δεν πρόκειται να εξαθλιώσουμε συνταξιουχους και μισθωτούς».
Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση θα προσφύγει στις κάλπες, με εκλογές ή δημοψήφισμα, σχολίασε: «Δεν έχουμε να πάρουμε κανένα καπελάκι μας και να φύγουμε. Οι Ελληνες ψήφισαν κυβέρνηση για τέσσερα χρόνια. Τη λαϊκή εντολή εμείς την εφαρμόσαμε και την εφαρμόζουμε. Οπως και το πρόγραμμα που συμφωνήσαμε με τους δανειστές. Είναι η σειρά τους να εφαρμόσουν τη συμφωνία που έχουν υπογράψει» και πρόσθεσε. «Αν ζορίσει ο κ. Σόιμπλε, θα ζορίσουμε κι εμείς, δε κατάλαβα!».
«Αν θέλει να φύγει η Γερμανία από την Ευρώπη ας το αποφασίσει. Η Ευρώπη δεν ανήκει στη Γερμανία. Είναι ένωση λαών και χωρών, όχι κυριαρχούμενη από τη Γερμανία. Και στο εσωτερικό της Ευρώπης είναι διαφορετικές οι απόψεις της κυρίας Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε», κατέληξε ο κ. Καμμένος.
«Ο Ερντογάν να απευθύνει τις απειλές του σε ΕΕ και ΝΑΤΟ»
Ο Ταγίπ Ερντογάν θα πρέπει να στρέψει τις απειλές του προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, πλευρές με τις οποίες έχει υπογράψει συμφωνίες, και όχι στην Ελλάδα, δήλωσε στην ίδια συνέντευξη ο κ. Καμμένος.
Ο υπουργός Αμυνας αναφέρθηκε στη σφοδρή αντίδραση της Αγκυρας μετά από την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί και τις απειλές να καταργηθεί η συμφωνία για τους πρόσφυγες.
«Στο προσφυγικό η Τουρκία έχει τρεις ενεργές συμφωνία. Μία με την Ελλάδα, για την επαναπροώθηση όσων δεν είναι πρόσφυγες, μία με την ΕΕ και μία με το ΝΑΤΟ, που προβλέπει ξεκάθαρα ότι όποιος διασώζεται εντός ελληνικών ή τουρκικών υδάτων επιστρέφει Τουρκία. Οταν η  Τουρκία απειλεί την Ελλάδα, πρέπει πρώτα να απευθυνθεί στην ΕΕ, με την οποία έχει υπογράψει και έχει πάρει το ''χαρτζιλίκι'' της, 3 δισ. ευρώ, αλλά και στο ΝΑΤΟ», είπε ο κ. Καμμένος.
«Οι απειλές του Ερντογάν θα πρέπει να απευθυνθούν σε εκείνους που έχει συμφωνήσει πέραν της Ελλάδος», επανέλαβε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να καταλάβει η Τουρκία ότι στις δημοκρατικές και ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες θέλει να συμμετέχει, η δικαιοσύνη δεν παίρνει κατευθυντήρια γραμμή από την εκάστοτε κυβέρνηση. Είναι ανεξάρτητη. Δεν μπορεί η Τουρκία, από τη στιγμή που αιτείται να γίνει μέλος της ΕΕ να μιλά για επαναφορά θανατικής ποινής, δεν μπορεί το 2017 να έχουμε βασανιστήρια και καταπάτηση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διωγμούς με την πρόφαση για συμμετοχή στο πραξικόπημα ανθρώπων που δεν είχαν καμία σχέση».
Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε ακόμη σε Τούρκους αξιωματικούς στις Βρυξέλλες, οι οποίοι υπηρετούν στο ΝΑΤΟ, που κάποια στιγμή βρέθηκαν χωρίς μισθό, με τα χρήματά τους να έχουν κατασχεθεί και  τις οικογένειές τους να διώκονται στην Τουρκία, ενώ δεν είχαν εμπλοκή στο πραξικόπημα.
«Η απόφαση δεν μπαίνει στο αν οι Τούρκοι αξιωματικοί είχαν πάρει μέρος στο πραξικόπημα, αλλά στο αν σε περίπτωση που σταλούν πίσω θα έχουν την αντιμετώπιση που προβλέπεται από τη Χάρτα της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν έχουμε να κάνουμε με μία κυβέρνηση που τριτοκοσμικά ελέγχει τους δικαστές, αλλά με μία δημοκρατική κυβέρνηση», υπογράμμισε ο υπουργός Αμυνας.
Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις Ερντογάν, ότι ο Αλέξης Τσίπρας του είχε υποσχεθεί κάτι διαφορετικό από αυτό που έγινε τελικά, ο κ. Καμμένος δήλωσε:
«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, όπως και όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, είπε ότι καταδικάζουμε το πραξικόπημα και οποιαδήποτε κίνηση εναντίον εκλεγμένης κυβέρνησης. Αλλά είναι διαφορετικό αυτό και άλλο το να ζητάς από μία κυβέρνηση, προκειμένου να εκδώσεις κατηγορούμενους, να εφαρμόζει τη Χάρτα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να έχουν δίκαιη δίκη».
Σε ερώτηση για το τι θα συμβεί αν ο Ταγίπ Ερντογάν στείλει βάρκες με μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου, απάντησε: «Τότε το ΝΑΤΟ, όπως προβλέπεται, ζητά μέσω της Frontex να σταλούν πίσω στην Τουρκία και η ΕΕ ζητά από την Τουρκία να εφαρμόσει τη συνθήκη που έχει υπογράψει. Δεν είναι ελληνικό θέμα, αφορά την ΕΕ και το ΝΑΤΟ».
Τέτοιου είδους απειλές έχουν διατυπωθεί από την Αγκυρα και στο παρελθόν, επεσήμανε ο κ. Καμμένος. «Ο Ερντογάν απείλησε τη Γερμανία. Σε λίγες ημέρες θα πάει η Μέρκελ εκεί, να δούμε τι θα της πει. Οπως πρέπει να δούμε τι θα πει και στις ΗΠΑ, που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ», σημείωσε.
                                           πηγη


loading...
Share on Google Plus

About george makis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου