Τι ισχύει για το ΚΕΑ στους φιλοξενούμενους – Πότε θα πληρωθεί η κάρτα σίτισης

loading...Από την 1η Φεβρουαρίου θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Για τον Ιανουάριο ανέφερε πως θα ενισχυθούν οι δικαιούχοι με τον παλιό τρόπο που ίσχυε έως τον Δεκέμβριο ενώ η κάρτα σίτισης θα πληρωθεί το διάστημα απο 1 εως 7 Φεβρουαρίου.


Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται είτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα keaprogram.gr, είτε στους δήμους, είτε στα ΚΕΠ. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι όσοι από τους 700.000 δικαιούχους υποβάλουν τις αιτήσεις μέσα στον Φεβρουάριο θα πάρουν κανονικά ότι δικαιούνται και ως εκ τούτου «δεν χρειάζεται να σπεύσουν όλοι την πρώτη ημέρα αλλά ούτε και την τελευταία».Για τους φιλοξενούμενους σημείωσε πως για λόγους δικαιοσύνης ισχύει το πλαφόν με βάση τον αριθμό των ατόμων που κατοικούν στο ίδιο νοικοκυριό. Διευκρίνισε πως αν ένας δικαιούχος έχει εισόδημα, τότε θα δίνεται συμπληρωματικά η διαφορά έως το πλαφόν, ανάλογα με τα κριτήρια που έχουν τεθεί για κάθε κατηγορία. Ουσιαστικά το ΚΕΑ χορηγείται ανα νοικοκυριό και όχι ανα δικαιούχο προσμετρώντας όλα τα εισοδήματα του νοικοκυριού για την κάλυψη των εισοδηματικών ή περιουσιακών κριτηρίων. Όπως ξεκαθάρισε, το ΚΕΑ διασφαλίζει το πλαφόν του ποσού του δικαιούχου και εάν έχει και άλλα εισοδήματα θα λαμβάνει τη διαφορά. Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα παιδιά τους δικαιούνται να ενταχθούν σε βρεφονηπιακό σταθμό, έχουν δωρεάν τρόφιμα στα προγράμματα του ΕΣΠΑ.


Επίσης, πρόσθεσε, στόχος είναι, το 10% των δικαιούχων ανέργων να μπει στην αγορά εργασίας, εντός του 2017.


Το πρόγραμμα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Το πρόγραμμα βασίζεται σε τρεις πυλώνες:
α) την εισοδηματική ενίσχυση,
β) τη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης και
γ) τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη.
Κριτήρια ένταξης στο ΚΕΑ
Τα νοικοκυριά που υποβάλουν αίτηση για το ΚΕΑ μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον πληρούν ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ τρεις κατηγορίες κριτηρίων:
Α. Εισοδηματικά κριτήρια
Β. Περιουσιακά κριτήρια
Γ. Κριτήρια διαμονής
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017


ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ:
α) ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ
β) ΠΟΛΥΠΡΟΣΩΠΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ
γ) ΑΣΤΕΓΟΙ


ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
α) Άτομα που φιλοξενούνται ή περιθάλπονται σε Μονάδες Κλειστής Φροντίδας ή σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ή σε Κοινωνικούς Ξενώνες Αστέγων.
β) Άτομα που φιλοξενούνται σε Μονάδες Ψυχιατρικής Αποκατάστασης (οικοτροφεία, ξενώνες κ.λ.π.) ή είναι δικαιούχοι του Προγράμματος Προστατευόμενων Διαμερισμάτων του αρ. 9 του ν.2716/99.
γ) Όσοι υπηρετούν τη θητεία τους στις ένοπλες δυνάμεις
δ) Όσοι κρατούνται σε σωφρονιστικά καταστήματα


ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ:
α) από τον ΑΙΤΟΥΝΤΑ με τους κωδικούς του TAXISNET στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.keaprogram.gr
β) μέσω ΚΕΠ.
γ) μέσω της Δ/ΝΣΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΚΟΙΝ.ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.


6. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ):
α. ΑΜΚΑ του αιτούντος και όλων των μελών του νοικοκυριού.
β. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ του αιτούντος και όλων των μελών του νοικοκυριού.
γ. ΑΦΜ του αιτούντος και όλων των μελών του νοικοκυριού.
δ. ΕΝΤΥΠΟ Ε1 της Φορολογικής δήλωσης έτους 2016 ( σε περίπτωση φιλοξενίας ).
ε. ΙΒΑΝ του αιτούντος.
στ. ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ υπογεγραμμένο από όλα τα ενήλικα μέλη της οικογένειας και τα φιλοξενούμενα με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής τους (βρίσκεται στον ιστότοπο www.keaprogram.gr


                                        πηγη

loading...
Share on Google Plus

About george makis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου