Υπέρβαση 258 εκατ. ευρώ στα φορολογικά έσοδα τον Ιανουάριο

loading...
Σημαντική υπέρβαση από τους στόχους του προϋπολογισμού σημείωσαν τα φορολογικά έσοδα τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, τα φορολογικά έσοδα προ επιστροφών φόρων παρουσίασαν υπέρβαση κατά 258 εκατομμύρια ευρώ έναντι του στόχου του προϋπολογισμού ενώ τα έσοδα αφαιρούμενων των επιστροφών ήταν υψηλότερα κατά 240 εκατ. ευρώ από τον στόχο.


Τα στοιχεία του Ιανουαρίου επιβεβαιώνουν την συνέχιση της ικανοποιητικής πορείας των εσόδων και κατά το νέο έτος η οποία αναμένεται να αξιολογηθεί θετικά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για τη β' αξιολόγηση.

Συγκεκριμένα, με βάσει τα προσωρινά στοιχεία, της Α.Α.Δ.Ε.:

- τα έσοδα προ επιστροφών διαμορφώθηκαν στα 4,270 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας κατά 6,43% το στόχο του προϋπολογισμού των 4,012 δισ. ευρώ. Παράλληλα δόθηκαν επιστροφές 314 εκ. ευρώ, υψηλότερα κατά 6,08% του στόχου των 296 εκ. ευρώ.

- Τα έσοδα, αφαιρουμένων των επιστροφών, διαμορφώθηκαν στα 3,956 δισ. ευρώ, υψηλότερα κατά 6,46% του στόχου των 3,716 δισ. ευρώ.

                                          πηγη
loading...
Share on Google Plus

About george makis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου