ΕΚΤΑΚΤΟ! ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!! Θέλουν Π Ο Λ Ε Μ Ο… Ακιντζί «Μάταιη προσπάθεια η επίρριψη ευθυνών στην Τ/κ πλευρά»

loading...


Σε καλή θέληση που έχει επιδείξει σε όλο το διάστημα των διαπραγματεύσεων η Τουρκοκυπριακή πλευρά, αναφέρεται ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί σε γραπτή δήλωσή του, λέγοντας παράλληλα ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται από την Ελληνοκυπριακή πλευρά να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η Τ/κ πλευρά δεν θέλει λύση, είναι μάταιη.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα στη δήλωσή του ο Ακιντζί αναφέρει ότι αντί να «διορθώσει το λάθος της η Ελληνοκυπριακή πλευρά συνεχίζει να επιρρίπτει την ευθύνη στην Τουρκοκυπριακή πλευρά ότι χρησιμοποιεί δικαιολογίες».
Κατά τον ίδιο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης φαίνεται να ξέχασε ότι ο ίδιος είχε προβάλλει ενστάσεις στις διαπραγματεύσεις επειδή ο Ακιντζί παρευρέθηκε στο δείπνο που είχε παραθέσει ο Ερντογάν και συναντήθηκε με τον ΓΓ του ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη, πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις είχαν αρχίσει εκ νέου λόγω της υπομονής και της βούλησης για λύση της Τ/κ πλευράς, ισχυρίστηκε.
Ο Ακιντζί ισχυρίστηκε ακόμα ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει δήθεν να κατανοήσει τη διαφορά μεταξύ της συμμετοχής στο δείπνο και της ιδεολογίας για Ένωση που θα γίνει προσπάθεια να διδαχθεί στη Ελληνοκυπριακή νεολαία και η αντίδραση των Τουρκοκυπρίων σ` αυτό. Η Ελληνοκυπριακή ηγεσία συνεχίζει να επιδεικνύει την ίδια προσέγγιση και να βλάπτει την ελπίδα για το μέλλον, συμπληρώνει.
Αναφέρει ακόμη ότι ο κύριος λόγος πίσω από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί τους τελευταίους 21 μήνες είναι η μεγάλη προσπάθεια και η εποικοδομητική προσέγγιση της Τουρκοκυπριακής πλευράς για μια ομόσπονδη λύση και προσθέτει ότι ότι αυτό είναι κάτι που έχουν δει όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.
Σύμφωνα με τον ίδιο αν οι διαπραγματεύσεις έφτασαν στο στάδιο της πενταμερούς διάσκεψης, μεγάλο ρόλο διαδραμάτισε» η πρωτοβουλία της Τουρκοκυπριακής πλευράς».
«Δυστυχώς δεν μπορούμε να δούμε αυτή την προσέγγιση από Ελληνοκυπριακής πλευράς», λέει και ισχυρίζεται ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά αποφεύγει να συμπληρώσει τις λεπτομέρειες που αφορούν την αποτελεσματική συμμετοχή στην διαδικασίας λήψης αποφάσεων, επιμένοντας ότι η πλειοψηφία των ψήφων των Ελληνοκυπρίων είναι αρκετή στις ομόσπονδες επιτροπές όπου ο αριθμός των μελών δεν είναι ίσος.
Αυτή η προσέγγιση είναι εναντίον μιας συμφωνίας για ομοσπονδιακή συνεργασία, λέει ο Ακιντζί. και προσθέτει ότι η Ελληνοκυπριακή ηγεσία δεν στέλνει το μήνυμα εντός της κοινότητάς της για την εκ περιτροπής προεδρία και δεν την προετοιμάζει γι αυτό.
«Εμείς, η Τουρκοκυπριακή πλευρά, είμαστε εμείς που χάνουμε την υπομονή μας λόγω τέτοιων αρνητικών προσεγγίσεων», αναφέρει και προσθέτει ότι αντί να διορθώσει το λάθος της η Ελληνοκυπριακή ηγεσία άρχισε την μηχανή της προπαγάνδας για να προσπαθήσει να εισαγάγει την ιδέα ότι η Τουρκοκυπριακή πλευρά είναι αυτή που δεν θέλει λύση, λέγοντας ότι πρόκειται για μια «μάταιη προσπάθεια».

Σύμφωνα με τον ίδιο η «χορωδία» στην Ελληνοκυπριακή πλευρά δείχνει το δημοψήφισμα στην Τουρκία ως μια δικαιολογία και προσθέτει ότι αυτό είναι άδικο και πρόκειται για αποφυγή από πλευράς τους να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα.
Η πραγματικότητα, αναφέρει, είναι ότι οι περίοδοι εκλογών και δημοψηφισμάτων είναι ευαίσθητες περίοδοι, προσθέτοντας την ίδια ώρα ότι η Τουρκία δεν έχει θέσει καμία τέτοια απαίτηση.
«Η απαίτηση για αναβολή της διάσκεψης στη Γενεύη δεν ήρθε από την Τουρκία, ήρθε από την Ελλάδα», αναφέρει, εκφράζοντας την θέση ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά οφείλει να γνωρίζει ότι με το να κάνει τον κόσμο να ξεχάσει τους λόγους για την απόφαση αναφορικά με το δημοψήφισμα για Ένωση, δεν μπορεί να αποκρύψει ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά έχει εισέλθει σε προεκλογικό κλίμα.
                                               πηγη


loading...
Share on Google Plus

About george makis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου