ΑΣΕΠ: Οι προκηρύξεις «ευκαιρία» για μόνιμο διορισμό – Οικονομικότερες οι αιτήσεις

loading...


ΑΣΕΠ: Οι προκηρύξεις «ευκαιρία» για μόνιμο διορισμό – Οικονομικότερες οι αιτήσεις

Αρκετά είναι τα αιτήματα φορέων του δημοσίου για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που έχουν ήδη κατατεθεί στο ΑΣΕΠ και θα δώσουν την ευκαιρία σε αρκετούς υποψήφιους να διοριστούν στο δημόσιο με μόνιμη σχέση εργασίας. Παράλληλα πιο οικονομική είναι πλέον η αίτηση συμμετοχής αλλά και οι ενστάσεις με την μείωση των παραβόλων.
Για την κάλυψη πάγιων αναγκών της, η υπηρεσία Ασύλου ζητά την έγκριση 203 θέσεων τακτικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών της τόσο στην Κεντρική Υπηρεσία Ασύλου όσο και στα Περιφερειακά Γραφεία Αττικής, Λέσβου και Σάμου, καθώς και στα Αυτοτελή Κλιμάκια Χίου και Κω.
Το αντικείμενο του νέου προσωπικού αφορά κυρίως την εξέταση αιτημάτων ασύλου και τη διαχείριση του μέρους της διαδικασίας που της αντιστοιχεί.
Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι θέσεις που θα προτιμηθούν περιλαμβάνουν διοικητικό προσωπικό Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κατευθύνσεων οικονομικών και λογιστικής. Επίσης, προβλέπονται κάποιες -λίγες- θέσεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται το ακριβές αντικείμενο εργασίας.
Την πρόσληψη 60 μονίμων υπαλλήλων αιτείται το υπουργείο Πολιτισμού για το επείγον ζήτημα της ανάδειξης και φύλαξης της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Το αίτημα αφορά, μεταξύ άλλων, θέσεις για αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες, φύλακες, καθώς και συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης σε μουσεία.
Εξάλλου, η Αρχή επεξεργάζεται ένα ακόμα αίτημα, του Μουσείου Ακρόπολης για δώδεκα μόνιμους στις ειδικότητες διοικητικών γραμματέων, φυλάκων και εξηγητών-φροντιστών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ωστόσο εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη προκήρυξη θα εκδοθεί αυτόνομα και όχι στο ευρύτερο πλαίσιο του υπουργείου.
ΟΣΕ
«Ανακούφιση» για δεκάδες υποψηφίους, οι οποίοι αναμένουν την προκήρυξη του φορέα τουλάχιστον δύο χρόνια, αποτελεί η αποστολή αιτήματος από τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) στο ΑΣΕΠ.
Στόχος του φορέα είναι η κάλυψη 35 θέσεων τακτικού προσωπικού σε εξειδικευμένες ειδικότητες των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, όπως είναι οι Σταθμάρχες, Κλειδούχοι και Τεχνικοί για τις αμαξοστοιχίες.
Στο Εθνικό Τυπογραφείο βρίσκεται ήδη για δημοσίευση η 1Ε/2017 Προκήρυξη ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση εννέα (9) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων (Ρ.Α.Λ.) με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου

Οι θέσεις της ως άνω Προκήρυξης έχουν καταχωρηθεί στο παρακάτω συνοδευτικό αρχείο.
Εξάλλου, η Αρχή έγινε δέκτης τριών ακόμα, μικρότερων σε αριθμό θέσεων, αιτημάτων.
– Πρόκειται για πέντε θέσεις από το Εθνικό Τυπογραφείο (σ.σ.: αποτελεί το ανανεωμένο -και μειωμένο κατά δέκα θέσεις- αίτημα του φορέα), οι οποίες απευθύνονται σε πτυχιούχους ΤΕΙ και διπλωματούχους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κυρίως στην ειδικότητα ΤΕ Γραφικών Τεχνών.
– Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ζητά την έγκριση έξι θέσεων, εκ των οποίων πέντε πανεπιστημιακής και μίας υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
– Η Εθνική Αναλογιστική Αρχή κατέθεσε αίτημα για δύο θέσεις πτυχιούχων ΑΕΙ, πιθανότατα διοικητικής κατεύθυνσης.
Τα τελευταία αυτά αιτήματα εκτιμάται ότι θα εκδοθούν σε αυτοτελείς προκηρύξεις το καθένα, ωστόσο δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ενταχθούν σε μία ενιαία προκήρυξη
Αναπροσαρμογή των παραβόλων του ΑΣΕΠ
Σε ισχύ είναι εδώ και λίγες ημέρες η αναπροσαρμογή των παραβόλων υποβολής αίτησης συμμετοχής και ένστασης για διαδικασίες αρμοδιότητας του ΑΣΕΠ.
Με απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ όπου επικαλείται την ανάγκη μείωσης του κόστους και του προκαλούμενου διοικητικού βάρους στις διαδικασίες διορισμού ή πρόσληψης προσωπικού του ΑΣΕΠ, με τη θέσπιση παραβόλων μη απαγορευτικών για τη συμμετοχή των υποψηφίων σε αυτές είτε κατά το στάδιο της υποβολής αίτησης είτε για την άσκηση του δικαιώματος της ένστασης, τα παράβολα μειώνονται.
Ειδικότερα:
– Το παράβολο υποβολής αίτησης συμμετοχής σε γρα¬πτό διαγωνισμό ή σε διαδικασία επιλογής ειδικού επιστημονικού προσωπικού ή σε λοιπές διαδικασίες διορισμού ή πρόσληψης ορίζεται σε τρία (3) ευρώ.
– Το παράβολο υποβολής αίτησης συμμετοχής στην ειδική γραπτή δοκιμασία (τεστ δεξιοτήτων) για διορισμό στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ορίζεται σε δέκα (10) ευρώ.
– Το παράβολο υποβολής ένστασης ορίζεται σε είκοσι (20) ευρώ. Σε περίπτωση που η υποβληθείσα ένσταση γίνει δεκτή, το καταβληθέν ποσό επιστρέφεται στον ενιστάμενο. Το αναπροσαρμοζόμενο ποσό του παραβόλου της ένστασης δεν ισχύει για προκηρύξεις που έχουν εκδοθεί πριν την έναρξη της ισχύος της παρούσας απόφασης.
                                 πηγη

loading...
Share on Google Plus

About george makis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου